GSM Larm

GSM larm är ett inbrottslarm med en GSM-enhet. GSM-enheten har detektorer för vibrationer, rörelse och temperatur. Den har även en larmuppringare som ringer upp eller rapporterar via SMS till förprogrammerade nummer. Så om någon bryter sig in i exempelvis en båt som är utrustad med GSM larm så känner detektorerna av detta och meddelar dig via SMS att det pågår ett inbrott i båten. Tack vare ett trådlöst larm kan du alltså snabbt ringa polisen eller själv vara på plats. GSM larm kan även ha andra extra funktioner. Som exempel kan du ringa upp din GSM-enhet och med en mikrofon som är installerad i enheten lyssna på ljud i omgivningen. Du kan även genom enkla textkommandon från din mobiltelefon styra enheten och exempelvis sätta på värmen med ett SMS eller få reda på status och temperatur via SMS.Ett populärt tillval till GSM larm är GPS som anger den geografiska positionen. Om du har en sådan kopplat till ditt GSM larm kan du enkelt, genom att bara koppla upp dig till Internet, se positionen för ditt GSM larm. Det innebär att du tack vara denna larmbevakning, om du har exempelvis en båt eller bil med GSM larm, kan spåra vart den befinner sig.

GSM-enheten är oftast ett väldigt litet minilarm och kan monteras även där det är ont om plats. Den brukar ha laddningsbart batteri och mycket låg strömförbrukning. Du kan ha din GSM-enhet på dig, lägga den en bit bort eller låta den följa med något till andra sidan jordklotet, den fungerar lika bra vilket som.

Det praktiska med GSM larm är att de använder GSM-nätet för att skicka larmdata. Det innebär att de kan nå operatörerna även om den vanliga telefonledningen är ut funktion. Du kan alltså få SMS-larm till och med vid strömavbrott, och GSM-enheten konkurrerar inte med hemmets övriga telekommunikation.

Följ länken för att hitta mer bra information om "GSM Larm"

 

Forum - 5 senaste inläggen

 
Välkommen till vårat nya forum 14/04
Välkommen till vårat nya forum 14/04
Vad gör jag för fel? 31/01
VdLrZFBwdSfe 15/12
g9NJ6IzwFP 15/12
 

Rösta - Har du haft nytta av informationen på denna sida?

   Visa resultat!